Επικοινωνία-Προτάσεις-Άρθρα σας

anhsuxoi.varemenoi@gmail.com

Περιμένουμε σχόλια,προτάσεις και φυσικά άρθρα σας που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας!

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Κριτική στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων και πώς αυτό επιδρά πάνω μας

 Προβληματιζόμουν πάνω στην χαρά και το γιορτινό κλίμα που δημιουργείται κάθε χρόνο απο το πλαισίωμα των Χριστουγέννων,ωσπου έπεσα πάνω σε ένα φυλλάδιο με το εξής κείμενο που μου έκανε εντύπωση :


 "Για άλλη μια φορά 2 εβδομάδες γεμάτες γιορτές.Για άλλη μια φορά στολισμλενες βιτρίνες,στολισμένα σπίτια,στολισμένοι άνθρωποι,εθιμοτυπικές ευχές για αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.Μια απέραντη εορταστική ρουτίνα υποχρεώσεων και τυπικοτήτων,που θα διακοπεί απότομα απο τον ήχο του ξυπνητηριού και την επαναφορά στην ρουτίνα της καθημερινότητας μερικές μέρες αργότερα.
 Για άλλη μια φορά καταναλωτική υστερία,αυξημένη κίνηση,εορταστικά ωράρια,ικανοποίηση και καταξίωση απο την αγορά πολύτιμων δώρων για πολύτιμους φίλους.Τα lifestyle περιοδικά εχουν λύσεις για όλους.Οι κυρίες πρέπει να αποκτήσουν καινούργιες τουαλέτες και αξεσουάρ,αφου είναι αδιανόητο να εμφανιστούν στα ρεβεγιόν και τις λοιπές εκδηλώσεις φορώντας τα περσινά.Τα παιδιά περιμένουν απο τον τηλεστάρ Άγιο Βασίλη δώρα βίας (δες Action man),ψηφιακής αποχαύνωσης (δες video-games) και μοδάτα μοντέλα (δες Barbie).
 Παράλληλα απο τα ΜΜΕ προβάλλεται το <<φιλανθρωπικό>>  προσωπείο των πολιτικών που συγκηνημένοι προσφέρουν ένα γεύμα αγάπης στους απόρους.Μια αδιάκοπη παρέλαση μιζέριας και υποκρισίας.
         
               ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ
Μιζέρια ειναι...
 να στέλνεις κάρτα λόγω των ημερών στους μέχρι πρότινος γραμμένους φίλους σου
Μιζέρια ειναι...
να βλέπεις πως πέρασαν τις γιορτές τους οι επώνυμοι στο ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ κτλ
Μιζέρια ειναι...
το αφεντικό σου να σου στέλνει ευχετήρια κάρτα,ενω σε γ***ει όλο το χρόνο
Μιζέρια ειναι...
να ξενερώνεις μετά τις γιορτές μέσα στο φαύλο κύκλο της καθημερινής αλλοτρίωσης(σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο)

Κάθε μέρα οφείλουμε να είναι ξεχωριστή,μέρα δημιουργίας και ανατροπής.Δεν περιμένουμε απο καμμιά γιορτή να νοιώσουμε καλύτερα η χειρότερα"

Προσωπικά βρήκα αυτό το κείμενο να με εκφράζει πλήρως και πολύ ήθελα να το μοιραστώ με άλλους,απο την στιγμή μάλιστα που έπεσε στα χέρια μου απο την αφάνεια ενος αθέατου τραπεζιού στην σχολή...                                       Καλές γιορτές σε όλους!

1 σχόλιο:

  1. Πες μου γιατί φοβάσαι τις γιορτές....Μα γιατί μεγαλώνει η μοναξιά μας με τον καταναλωτισμό και τη ψεύτικη χρυσόσκονη γύρω μας και το χαζοχαρούμενο ύφος κάποιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή