Επικοινωνία-Προτάσεις-Άρθρα σας

anhsuxoi.varemenoi@gmail.com

Περιμένουμε σχόλια,προτάσεις και φυσικά άρθρα σας που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας!

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η ΜΟΥΡΙΑ

 
 Ένα από τα πιο παραδοσιακά καφενεία στο κέντρο της Αθήνας, με καθόλου όμως "παραδοσιακές" αντιλήψεις! Η παλιά Εξαρχειώτικη κουλτούρα, με τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις και το παρεΐστικο κλίμα επιβιώνει στη γωνία Χαρίλαου Τρικούπη και Καλλιδρομίου. Σε συνδυασμό με τη ζεστή ατμόσφαιρα, τους καλούς μεζέδες και τον άψογο ελληνικό καφέ ψημένο στο μπρίκι δημιουργείται ένα πολύ ζεστό κλίμα, το οποίο δικαιώνει τους θαμώνες που υποστηρίζουν, ότι ακόμα και ένας άγνωστος θα βρει παρέα στη Μουριά. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως το ζεστό κλίμα της Μουριάς δε γνωρίζει διακρίσεις ανάμεσα σε ηλικίες και φύλα, αλλά ανοίγει ευπρόσδεκτα τις πόρτες του προς όλους!
 Μια βόλτα στη Μουριά πρωινά και απογεύματα καθημερινών,αλλά κυρίως τα πρωινά και μεσημέρια Σαββάτου θα σας κάνει να καταλάβετε για τί μιλάμε. Μοναδικό σας εφόδιο, η καλή σας διάθεση, καθώς πολλά λεφτά δε χρειάζονται χάρη στις οικονομικές τιμές που εξακολουθούν να ισχύουν!
Ιστορία: Η μουριά μετρά 95 χρόνια λειτουργίας καθώς η άδεια άσκησης επιτηδεύματος γράφει τη χρονολογία 1915 και είναι στο όνομα Ιωάννη Νικολάου Ελενού. Πριν από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο το καφενείο στεγαζόταν σε μια παράγκα. Το 1962 γκρεμίστηκε, έγινε πολυκατοικία και από τότε το καφενείο στεγάζεται στο ισόγειο της. Μια άλλη ιστορία λέει πως στα χρόνια μετά το Β Π.Π. κύλησε ένας βράχος από το  Λυκαβητό, σημειωτέον ότι ακόμα δεν υπήρχαν πολλά σπίτια ανάμεσα, έφτασε ως την παράγκα και την γκρέμισε,όπως επίσης και ένα πηγάδι και μια μουριά που βρίσκονταν απ' έξω


Σας περιμένουμε Σάββατο μεσημέρι για ουζάκι, μετά τη λαϊκή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου