Επικοινωνία-Προτάσεις-Άρθρα σας

anhsuxoi.varemenoi@gmail.com

Περιμένουμε σχόλια,προτάσεις και φυσικά άρθρα σας που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας!

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ: ΕΧΟΥΝΕ ΝΟΗΜΑ??

 Ένα ερώτημα που με απασχολεί κάθε φορά που ακούω στο αμφιθέατρο της σχολής μου μια φωνή που προσπαθεί να ακουστεί λέγοντας: "Συνάδελφοι!Τα μέλη της Χ φοιτητικής παράταξης θέλουμε να σας καλέσουμε στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει αύριο στις...."
 Σε προηγούμενη ανάρτηση μου είχα αφήσει να φαίνεται πως με διακατέχει ένα πνεύμα αισιοδοξίας για τις Γενικές Συνελεύσεις. Δυστυχώς η αισιοδοξία αυτή μετατρέπεται σε απελπισία! Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα τραγική και δυστυχώς την ευθύνη την έχουμε τελικά εμείς!
 Για όσους δεν έχει τύχει να παρευρεθούν σε Γενική Συνέλευση πανεπιστημίου,θα προσπαθήσω να κάνω μια περιγραφή περί τίνος πρόκειται:
 "Προγραμματισμένη ώρα ΓΣ,1 το μεσημέρι.13:15 στο αμφιθέατρο βρίσκονται 20 άτομα, όλα ταγμένα σε κάποια φοιτητική παράταξη. 14:00: Στην καλύτερη περίπτωση στο αμφιθέατρο βρίσκονται 100 άτομα, από τα οποία τα μη παραταξιακά είναι το πολύ 15. Αν καταφέρουμε να μαζευτούμε 180, που θεωρούνται απαρτία, τότε ξεκινάει η ΓΣ, αλλιώς ξεκινάει μια συζήτηση, ανάμεσα στις αριστερές κυρίως παρατάξεις της σχολής, με αντικείμενο ένα τεράστιο εύρος θεμάτων, που δυστυχώς δεν μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε. Στις περιπτώσεις λοιπόν που έχουμε απαρτία (τώρα το πώς απαρτία για ένα σύλλογο 5000 ατόμων θεωρούνται τα 180 άτομα αυτό είναι άλλο θέμα) γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει η ΓΣ. Προσπάθεια, γιατί τουλάχιστον κάποια από τις παρατάξεις θα αποφασίσει τη στιγμή που ξεκινάει η συνέλευση να πει είτε πως είναι εκφυλισμένη, είτε πως ο αριθμός των ατόμων που έχει μαζευτεί δε υποδηλώνει σε καμιά περίπτωση ότι είναι Γενική Συνέλευση Συλλόγου κοκ. και θα αποχωρήσει μέσα σε μια χάβρα συνθημάτων. Αυτοί που θα μείνουν στη συνέχεια θα παρευρεθούν σε ένα πραγματικό τσίρκο! Μια απίστευτη βαβούρα, ένας τεκές, ένα χάλι μαύρο. Καμία ουσιαστική συζήτηση, παρά μονάχα μια μικροκομματική αντιπαράθεση, ανάμεσα στα ίδια 20 άτομα. Μια προσπάθεια να πείσουν ο ένας τον άλλον ποιος είναι περισσότερο αγωνιστής, ποιος είναι η όχι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, ποιος μπορεί να ηγηθεί του φοιτητικού κινήματος, τι πέτυχε ή όχι το κίνημα του 06-07 κλπ κλπ"
 Προς τι παρατάξεις: Με μένα το μη παραταξιακό φοιτητή ποιος θα ασχοληθεί την τύχη μου τη μαύρη: Όλοι σας μου μοιράσετε από ένα φυλλάδιο που μιλάτε για την πρωτοφανή επίθεση που γίνεται αυτή τη στιγμή ενάντια στους φοιτητές. Και όντως τα στοιχεία αυτά ισχύουν. Θέλει να ασχοληθεί κανείς σας πραγματικά με αυτά  τα προβλήματα και όχι με το να βγάζετε να μετράτε την αγωνιστικότητα σας, να δείτε ποιος την έχει μεγαλύτερη? Αν είναι να καλείτε Γενική Συνέλευση γι αυτό,εμάς τι μας θέλετε? Νομίζω περισεύουμε...
 Προς τους συμφοιτητές μου: Ρε παιδιά, πως ανέχεστε να παίρνουν αποφάσεις στο όνομα σας 150 άτομα και μάλιστα για θέματα που σας αφορούν άμεσα; Θέματα που αφορούν την αξία του πτυχίου σας, θέματα που αφορούν την ποιότητα των μαθημάτων σας, θέματα που αφορούν φοιτητικά κεκτημένα ( πάσο, κάρτες σίτισης κλπ) σας αφήνουν παντελώς αδιάφορους: Όσο απέχετε από τις Γενικές Συνελεύσεις να ξέρετε πως παίρνουν άλλοι τις αποφάσεις για σας, άτομα που εξυπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικά και κομματικά συμφέροντα. Γι αυτό ελάτε στις Γενικές Συνελεύσεις! Οι Γενικές Συνελεύσεις είναι δικές μας! Όχι των παρατάξεων! Αλλά για να φανεί αυτό πρέπει όλοι μας να μπούμε και να δηλώσουμε παρόν στα δικά μας προβλήματα, με τη δικιά μας φωνή!

Συμπέρασμα όλων αυτών και απάντηση στο αρχικό μου ερώτημα είναι πως οι ΓΣ δεν έχουν κανένα νόημα με τη μορφή που έχουν τώρα. Παρ όλα αυτά, όπως έχω ξαναπεί, συνεχίζω να ελπίζω και περιμένω άτομα που θα ελπίζουν κι αυτά!

1 σχόλιο:

  1. Καλή και πολυπρισματική ανάρτηση.

    Υποθέτωντας πως οι εσωκομματικοί μας συνάδελφοι είναι αμέτοχοι στο πρόβλημα,καλούμαστε να αναλογιστούμε και το δικό μας μερίδιο ευθύνης στο πρόβλημα και να αναζητήσουμε λύσεις λίαν συντόμως.Άμεσα.ΤΩΡΑ.

    Πώς??Δεν γνωρίζω ακομα...Σίγουρα όμως απαρχή θα σταθεί η συμμετοχή μας.Μήν ξεχνάτε,η ανοχή ισούτε με συνενοχή... Ενα πρώτο βήμα λοιπον μπορεί να γίνει με την αμφισβήτηση απο μέρους μας της τωρινής κατάστασης που επικρατεί στις ΓΣ.Μίνιγκ,άρνηση συμμετοχής στην γενική βαβούρα-φασαρία-πανζουρλισμό.Άρνηση ανούσιου διαπληκτισμού με κομματόσκυλο.Προσέγγιση και ανταλαγή απόψεων με αλλα άτομα που παρακολουθούν την ΓΣ αμέτοχα.

    Συμμετοχή λοιπον,ναι.Όπως και ο αγαπητός κύριος Βαρεμένος,θα τιμώ τους συναδέλφους με την παρουσία μου στις ΓΣ,και για όποιον έχει βολευτεί με την τρέχουσα κατάσταση της,η παρουσία μου και οι πράξεις μου θα κοιτάξω να μην του είναι ευχάριστες...

    Διότι θέλουμε Πανεπιστήμιο,γόνο νέων και φιλελεύθερων ιδεών,ακομματικό,πρωτάρη στις γεμάτες αισιοδοξία ριζοσπαστικές συζητήσεις και ιδέες,ενα Πανεπιστήμιο που θα βγάζει ανθρώπους έτοιμους να αλλάξουν τον κόσμο,ένα Πανεπιστήμιο που θα γίνει ο εφιάλτης αυτών που βασίζονται στο βόλεμα,την αμορφωσιά και την κατάντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή